onsdag 10 februari 2016

Alla hjärtans vänliga och en liten livslista

Alla hjärtans dag på söndag och vänliga veckan nu. Behövs det verkligen en dag eller vecka för sånt? Ja jag tror att en liten påminnare aldrig kan skada...
Virkat lite hjärtan efter Bautawitchs mönster. Du hittar det HÄR, lätt och kul virkning.

Alla hjärtans dag och vänliga veckan står för mig lite som en kontrast mot alla råd och listor som finns om hur man ska få ett bättre, lyckligare, mer självkännande..osv, osv, osv...liv.
Jag menar "älska dig själv"...ja det behöver man ju förvisso göra, blir ju så mycket enklare då...men..tänk dig tanken att det i ett samhälle bara går runt människor som bara älskar sig själva. Hur blir det då om man är en sån där marig person i behov av stöd och hjälp? Hur ska någon då kunna se bortom sin nästipp...? Tror att det är minst lika viktigt att älska sin nästa också för att få ett samhälle att fungera. Ibland känns det som hela empatitanken försvinner i alla dessa listor med råd på hur man ska göra för att själv få ett lyckligt liv...för det är kanske just det man blir då..själv alltså.
Man måste nog vara beredd på att livet händer oss alla, det kommer tråkiga saker i vår väg, det går inte att hindra eller undvika allt. Man kan inte bestämma sig för att inte dras med i andras drama och negativitet (som jag läste i en lista) för det kan vara din partner, mamma, son eller nära vän som behöver ditt stöd...man kan inte alltid välja hur man har det, bara hur man tar det, för att använda en annan liten floskel ;)

Så här kommer nu min alldeles egna lilla livslista: 

Älska dig själv men också din nästa
(Har jag redan berört i texten ovan)
Tänk efter före
(Istället för "säg nej" och "säg ja", det blir bara förvirrande)
Sträva efter att förstå, både dig själv och andra
(Otroligt viktigt för att inte ta slut på sig själv och för att förstå sig på varför tokiga saker händer...lättare att lösa situationer om man först förstår varför vederbörande har handlat som ett spån än om man bara blir arg. Finns alltid en förklaring bakom alla tokspel) 
Allt som händer har inte en mening, men du kan ge det som händer en mening
(Jag kan för mitt liv inte tro att det finns en mening med att barn dör eller att någon blir mobbad...men man kan ge eländet en mening genom att lära av det iallafall. Passa på att pussa extra mycket på de man tycker om eller använda sin erfarenhet till att hjälpa andra) 

Ja det finns säkert mer att tillägga, men Rom byggdes inte på en dag...
I vilket fall så önskar jag dig en dag med en gnutta kärlek i på söndag...och alla andra dagar med.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar