lördag 9 mars 2013

En riktig härmapa minsann

Bloggen Sveaspunkt kör en utmaning varannan lördag (tror jag det är) kallad härmapan...

Har länge tänkt haka på den men lördagarn går så fort och minnet är så kort :) men plötsligt händer det....och här är jag nu!
Härmas gör man ju jämt, överallt i livet och ofta. Hur skulle världen se ut om vi inte härmades?! När man håller på med skapande så är det sjukt inspirerande att titta på vad och hur andra gör och vad de har hittat på.
När jag nu skulle välja min allra första härmapa föll sig valet lätt :) eftersom en som jag har inspirerats mycket av är just Sveaspunkt själv. Hennes elefantmönster går minsann inte av för hackor! Det hittar du föresten HÄR om du också vill virka elefanter.

Fyra har det blivit...än så länge, jättebra mönster där öron och ben virkas fast direkt, superbra både för att det blir säkrare som bebisleksak och man slipper montera och sy och krångla. Jag har gjort mina elefanter (utom den gula) lite kortare (hoppade över ca 10 varv på magen) och lagt skrammel i magen (i form av gammal filmburk eller kinderägg-burk med typ makaroner i).
Vill du se vad fler härmapor gjort och inspireras gå in HÄR och titta och njut :)

Trevlig lördag på er!

4 kommentarer:

 1. Kul att du vill vara med i Härmapan! Snyggt och så smickrad jag blir att du härmar mig och har gjort så många som 4 elefanter!! Tycker du gjort helt rätt som kortat av kroppen, kanske rent av ska ändra i mönstret för den blev jju mycket sötare när den blev sådär knubbig!! :)Önskar dig en fin lördag!!

  SvaraRadera
 2. De är ljuvliga de små elefanterna, både Sandras och dina :)
  Maria

  SvaraRadera
 3. Ja, de är fina i formen de där elefanterna. Extra tilltalande i dess fina kurvor.

  SvaraRadera
 4. Vad fina elefanter du virkat!

  SvaraRadera