måndag 16 april 2012

Färgutmaning ROSA

Jag hoppade på Sveas färgutmaning när tillfälle gavs för en bonusfärg. Färgutmaningen har hållt på i fem veckor innan detta men det missade jag för jag hittade inte fram till bloggen förrän nu. Men bättre sent än aldrig :) så jag hoppade på bonusfärgen som är...rosa.
Trots att jag gillar rosa...tror jag...ser ju ut så på min blogg insåg jag...så har jag inte så mycket rosa i mitt hem...trodde jag. Har två döttrar vilket resulterat i en del rosa babykläder en gång i tiden men det som dyker upp i minnet när jag tänker på mina barn och rosa är sonen och hur söt han var i döttrarnas urvuxna rosa pyamasar när han var pytteliten :)

Det blev som en liten resa när jag började leta efter rosa i mitt hem och liv.
 Först hittade jag den ljuvliga lilla kaninen, den köpte jag och mannen till stordotra när vi var i Italien för många år sen...lilldotra fick det hon önskade sig mest av allt i livet, så bestämd treåring som hon var. Hon fick en "bulltini", dvs en bikini...det tjatade hon om dagarna i ända...
Sen dök den lilla hjärtasken upp, den fick jag av min pappas faster Märta när jag var ungefär sex år...såå vacker, tyckte jag den var. Den stora hjärtasken fick jag av mina barn och svärisar när jag tog specialpedagogexamen förra året, då var den full av "bra-att-ha" grejer.
 I badrumsskåpet dök en brosch och hårspänne upp som jag målat på den tiden jag hade långt hår...
 Hittade också en löpare (att ha på fönsterbrädan :)...) som jag virkade när jag var typ femton. Virkade mycket i min ungdom tills jag var sisådär 20+ mest dukar på den tiden, sen har jag inte virkat förrän jag åter drabbades av virkgalenskap i höstas. Burken för mina virknålar är från den nya virkgalenskapstiden.

Men det allra vackraste användandet av rosa stod iallafall naturen för här om kvällen när jag tittade ut!
Finns väl inget som kan slå detta!

1 kommentar:

  1. Hej och tack för ett fint inlägg om rosa! Visst är det kul när man börjar tänka och leta efter en färg, man hittar så mycket minnen och ser saker på ett helt nytt sätt!
    Ha en fin kväll,
    Sandra

    SvaraRadera