söndag 29 april 2012

Akut sol och några rosor

Efter en hel lördag på akuten med lilla mamma (som blev inlagd så nu har den fantastiska personalen där full koll på henne..skönt!) så var det skönt att ta en lunchpicnic-trip till Järleån med kompisar i solen idag.
 I bruset av vattnet intog vi matsäcken under en hel del prat...såklart!
 Trots bilden så var det inte benen som fick mest motion, det var nog musklerna i ansiktet ;)
 Vitsippor är väl bara helt underbara!
En helg som denna har det varit läge för lite tankebefriande rosvirkning.
Provade beskrivningen som fanns med i:

                                                 
Gjorde de flesta lite "kortare", tyckte det blev lite många varv att snurra när man skulle sy ihop dem. Få se var de hamnar så småningom...

fredag 27 april 2012

Mina tre mirakel

Mina, eller våra, mannen har väl varit med på ett hörn också ;), tre fantastiska barn på väg ut i livet. Det är så vansinnigt häftigt att dessa tre goda människor kommer från mig.
Kortet är taget på en semesterdag någonstans på en grusväg i Sverige sommaren 1993.
Jag tog fram penna och papper och skapade en symbol för mina tre mirakel. Hjärtana är barnen och slingorna bakom är jag och mannen alltid beredda att fånga upp...
 Ville ha dem någonstans där jag alltid har dem med mig oavsett vad som händer...

lördag 21 april 2012

Second hand spindlar

Var en lördagssväng till Erikshjälpen här i Lindesberg...vilket fantastiskt ställe! ;)
Två böcker (som jag tror och hoppas att jag inte läst) och en stor glasburk fick följa med hem idag... vad tråkigt livet måste ha varit innan det blev vardag att handla second hand ;)
På köpet träffade också på två vänner som jag blir så glad av att se! För att inte tala om den enes son, lång som en stör nuförtiden och med en ständig plats i mitt hjärta!

Annars så har ännu en spindelsjal har sett dagens ljus...
Hittade en för mååånga år sen påbörjad tröjstickning som jag repade upp och gjorde sjal av istället. Tyckte nog att tröjmönstret var fint en gång i tiden...den tiden var nu helt och hållet förbi kan jag säga! Det var inte svårt att ta beslutet att repa upp den...blev ju också lite second hand kan man säga...


 Mönstret hittade jag som vanligt HÄR
Denna sjal behåller jag nog själv...värmer så gött på onda axlar.
Ha nu en trevlig lördagskväll...det tänker jag ha!

fredag 20 april 2012

Award


Från den finfina bloggen Brittas Ami har jag fått en award...Tack, jag blev så glad!!

Regler:

* Kopiera bilden på din blogg , länka till den man fått awarden av.

* Ge den vidare till 5 bloggare man inspireras av och som har mindre än 200 följare.

* Meddela dem att de fått awarden.

Det här är några bloggar jag på ett eller annat sätt gillar :

Pernillas pyssel o scrapbooking
för att hon är min körkompis som sjunger så fint!

Sofies lilla Galleria
för hennes vackra foton och fantastiska målningar

Ett litet nystan bland alla andra...
för att det var en av de första bloggar jag ramlade över när jag hamnade i den här världen...som jag fortfarande ofta ramlar in på

lenaslera
för att det är en för mig rätt ny blogg med underbar keramik som verkar spännande

fru Bävers virkvrå
för att jag är lite galen i att virka just nu :)

måndag 16 april 2012

Färgutmaning ROSA

Jag hoppade på Sveas färgutmaning när tillfälle gavs för en bonusfärg. Färgutmaningen har hållt på i fem veckor innan detta men det missade jag för jag hittade inte fram till bloggen förrän nu. Men bättre sent än aldrig :) så jag hoppade på bonusfärgen som är...rosa.
Trots att jag gillar rosa...tror jag...ser ju ut så på min blogg insåg jag...så har jag inte så mycket rosa i mitt hem...trodde jag. Har två döttrar vilket resulterat i en del rosa babykläder en gång i tiden men det som dyker upp i minnet när jag tänker på mina barn och rosa är sonen och hur söt han var i döttrarnas urvuxna rosa pyamasar när han var pytteliten :)

Det blev som en liten resa när jag började leta efter rosa i mitt hem och liv.
 Först hittade jag den ljuvliga lilla kaninen, den köpte jag och mannen till stordotra när vi var i Italien för många år sen...lilldotra fick det hon önskade sig mest av allt i livet, så bestämd treåring som hon var. Hon fick en "bulltini", dvs en bikini...det tjatade hon om dagarna i ända...
Sen dök den lilla hjärtasken upp, den fick jag av min pappas faster Märta när jag var ungefär sex år...såå vacker, tyckte jag den var. Den stora hjärtasken fick jag av mina barn och svärisar när jag tog specialpedagogexamen förra året, då var den full av "bra-att-ha" grejer.
 I badrumsskåpet dök en brosch och hårspänne upp som jag målat på den tiden jag hade långt hår...
 Hittade också en löpare (att ha på fönsterbrädan :)...) som jag virkade när jag var typ femton. Virkade mycket i min ungdom tills jag var sisådär 20+ mest dukar på den tiden, sen har jag inte virkat förrän jag åter drabbades av virkgalenskap i höstas. Burken för mina virknålar är från den nya virkgalenskapstiden.

Men det allra vackraste användandet av rosa stod iallafall naturen för här om kvällen när jag tittade ut!
Finns väl inget som kan slå detta!

lördag 14 april 2012

Här lyser solen!

Så skönt det känns när solen värmer genom fönstret (som iof behöver putsas en aning) när jag läser på facebook om snö både här och där.

måndag 9 april 2012

Virkningen som snarkade

Igår hade mannen och jag goda vänner på besök. Goda vänner, det är välan underbart! Mat och prat och badande under stjärnorna i varm tunna. Idag har vi dock varit en liten aningens trötta. Lång middagslur blev det. Fast en liten sväng till lilldotra med sambo tog vi och mannen skruvade ihop en soffa som föll ihop i flytten. De var däremot inte trötta minsann...full fart med tapetsering..så fint blir det!
Nu framåt kvällningen har mannen dragit med sin trombon mot Örebro för storbandsrepetition och jag tänkte sjunka ned i soffan och virka lite på min senaste spindelsjal...vilket inte visade sig vara så lätt...

 Virkningen var helt enkelt upptagen...Tekla tyckte att den var mjuk och go. Hon har skickligt undvikit virknålen som man ser sticka upp ur nystanet. Ja en annan fick virka några varv på mina eviga mormorsrutor istället...för vem vill väcka den katt som sover??
 I det ruskiga, trötta eftermiddagsvädret fick ljus och vackra rosor hjälpa till att värma våra sinnen.
Rosor från våra vänner igår...lika vackra som våra vänner!

lördag 7 april 2012

Hårdkokt tovat

Blev så himla inspirerad att tova små saker till påskriset (som jag i och för sig inte har) när jag såg dessa "gastar" HÄR. Visst är de bara helt underbara! Jag tovade mig ett ägg i stället för en gast... han fick bo i en orkide i brist på påskris.

Vet inte vad jag tycker om Äggbert...är han glad eller arg eller bara lite korkad?! Får nog öva vidare på detta :)

fredag 6 april 2012

Glad Påsk


 Glad Påsk! önskar Ernfrid och jag. Som synes är bilden tagen igår när solen sken så rart. Idag vaknade vi av att hagel slog på rutan. Nu ligger det ett tunt lager snö över Lindesberg...fast det var faktiskt rätt mysigt med stearinljus till frukost också.
Ernfrids virkade påskägg...jag frivirkade som vanligt men det finns beskrivning på virkade ägg HÄR som jag hade tänkt följa ;)
Nej nu ska jag ta mig samman och ta mig ur "onepiecen" och för snart ska vi till svärmor på lunch.

torsdag 5 april 2012

Mot Blåkulla

Gick en liten kortisvända i skogen idag...solen sken, fåglarna vårfnittrade, det var underbart...liiite kallt kanske.. Såg massor med små blåsippor som fruset vände sig efter solens strålar...vår!
Skärtorsdag också...kvasten är trimmad och klar för färd. Katten verkar dock lite trött så hon får nog vänta hemma...

På mig idag har jag förstås min kyckling-brosch som jag målade för många år sen och använt typ varje skärtorsdag sen dess. Konstiga traditioner man kan skaffa sig!
Ses på Blåkulla!

måndag 2 april 2012

Måndagsfunderingar...

Gjort nåt idag som jag så länge tänkt göra...nåt bara för mig, bara för jag vill :)
Vad?! Hmm..kanske berättar det en annan dag....nyfiken??
Gjorde en kvinna en tjänst också (bra dag va?!) blev att fundera över detta med tjänster och gentjänster...gentjänster...då har man ju alltså en baktanke med tjänsten?? Så ska man gå och vänta in gentjänsten..tänk om den aldrig kommer, då kanske man inte bara blir gammal med åren utan bitter också?! Huvvaligen! Jag vill nog hellre lita på att det jämnar ut sig...bäst är väl när man inte väntar sig tillbaka utan gör för att man vill och kan...eller?!

Hade annars en lugn dag på jobbet och fick undan en hel del skrivarbete...skönt! Men det är inte utan att jag börjar längta efter att få inta denna ställning...och sommarsemester.

Men den som väntar på nåt gott...