måndag 7 oktober 2013

Brittsommar minsann och en blå hare

Idag är det Britta som har namnsdag och så är det ovanligt varmt för årstiden...då är det brittsommar lärde jag mig på nyhetsmorgon i morse. Kändes när jag cyklade till träningen på förmiddagen...det var inte den minsta lilla bitande kallt i kinderna alls.
 Sen vill jag bara meddela att jag äntligen gjort det!! Ja alltså ett eget grundmönster för figurer ;) Har länge tänkt att jag skulle göra det, ett mönster där jag kan lägga till ett par öron och få en kanin eller katt, eller strunta i det och så kan det vara en docka... Sladdriga armar och ben för bästa goskomfort var också sånt som kändes viktigt. Det som också är bra med ett eget grundmönster är att det är mitt...behöver inte fundera på om jag får sälja saker jag virkat efter mönstret som man alltid måste kolla annars när man virkar efter någon annans mönster...skönt! Jag är typ nöjd, lite justeringar kommer det säkert att bli med tiden...men annars nöjd.
Jag gjorde det första exemplet som en docka i Tildagarn...den är inte riktigt klar för visning än, det kommer, den andra la jag till öron och vips skulle det bli en kanin...tror dock att det blev en hare istället...men man kan ju inte lyckas med allt. Den blå haren är virkad i ett tjockare akrylgarn jag hade hemma i mina gömmor. Vad jag ska ha haren till?? Mja vi får se vart den hamnar så småningom :)

Njut av brittsommaren och höstens alla färger nu!


6 kommentarer:

 1. Naw...Så söt kanin <3
  /Höstkram

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Heja dig :)
  Önskar dig en trevlig dag.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vilken söting, bra jobbat! :)

  SvaraRadera
 4. Jättegullig och charmig liten "kaninhare", Kan hålla med om att ibland är de små virkade figurerna lite svår att artbestämma :) Karin

  SvaraRadera
 5. Vilken raring!! Jättesöt!

  SvaraRadera