tisdag 16 september 2014

Indianer, trälim i örat och lite val

Indiansommaren bara bombar på...varför säger man så?! De säger ju så på vädret på tv också så det kan ju inte bara vara mitt påhitt. Att brittsommar är när det är varmt i oktober, när Britt och Birgitta har namnsdag, lärde jag mig på nyhetsmorgon igår tror jag det var...men de förklarade aldrig varför man säger indiansommar...jag får väl googla det en annan dag :)
Jag har virkat örhängen...det är en kul liten grej som man kan göra utifrån vilket litet blom- eller stjärnmönster som helst. Jag ska göra små mormorsrutor också har jag tänkt. Går finfint att använda broderigarn till det också, blir fint med tunt garn. Jag har gjort en liten blomstjärna utifrån mitt mönster som finns under fliken "mönster och sånt" upptill på sidan om Du blir sugen på att prova ett snabbt pyssel. Sen har jag stärkt dem i trälim och vatten, typ hälften hälften. När vi var på Kreta hade jag plockat med de vita som var alldeles nystärkta vilket innebar att jag spred en lätt liten doft av trälim där jag strosade fram. Så ett tips är att låta örhängena torka ordentligt innan du använder dem. Fast jag tycker å andra sidan att trälim luktar rätt gott ;)

Och val har vi haft...och jag är, som många, bestört över den stora andel som valde att lägga sin röst på sd, det är ta mig tusan sorgligt. MEN jag tror att det nu är viktigare än någonsin att vi inte tänker vi och dom, det finns inget dom, vi vill inte sjunka till en nivå när vi inte ger människor en andra chans och där vi sorterar i vi och dom. Det är ju i det mänskliga mötet allt sker och då måste vi våga mötas...med kärlek inte hat. Man kan inte slå eller skrämma vett i folk. Lite kan jag tänka att "som man sår får man skörda". Vi måste lägga allt krut på att hjälpas åt att möta barn och unga med kärlek och respekt så att de växer upp och blir kloka samhällsmedborgare. Det är inte alltid så lätt när fokus hamnar på PISA-undersökningar och dylikt. Empati är en förutsättning för att kunskapen ska bli klok tror jag...annars kan den till och med bli farlig.

Lev väl och gör ditt bästa! 

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har varit och köpt örhängen också.
  Håller på att virka pyttesmå ugglor att hänga i dom.
  Ska även prova på lite körsbär och stjärnor.
  Fina örhängen du gjort.
  Hälsar Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Spännande och inspirerande det låter med dina idéer till örhängen! Hoppas du lägger upp bild på din blogg sen så jag kan gå in där och kika :)
   //Maria

   Radera