onsdag 28 december 2016

Lite julklappar, advent och snö

Hoppas julen varit till belåtenhet där ute i stugorna. Här har den varit det. Att ha lyckan att få fira jul med alla barn, svärisar och barnbarn...det är bättre än bäst minsann!
Så nu kan lite julklappar visas upp även här, börjar med ett gäng sockor. Alla barn, svärisar och barnbarn fick ett par. Körde spiralsockor till alla så behövde jag inte fundera så mycket på storlek :)
Lilla B och Lilla Y fick varsin halskrage också. Det syns inte på bilderna men de är i glittergarn...urtjusigt :) 
HÄR finns beskrivet hur jag gjort spiralsockorna, halskragarna gjorde jag lite sådär på känn.
 Nu är det nog med julklappsvisning för idag, nu går vi tillbaka till advent istället...mer julklappar en annan dag. Hittade två påsar skinnspill i min mammas förråd när vi tömde hennes lägenhet...tyckte att ljusstaken i fönstret verkade behöva lite lurv runt ljusen. Så fram med limpistolen bara...måste köpa en ny limpistol för det var inte något bara över att använda den...men det gick tillslut efter kladd och lim och lite brända fingrar. 
 I advent var vi även en sväng på julskyltningen här i stan med denna lilla hoppa. Här luktar lilla Y på de vackra blommorna inne på Lykoklöver :)

 Och jag fortsatte virka snöflingor, gjorde ju ett gäng förr året, från boken med mönster på 100 snöflingor...har gjort ca 60 av 100. I år behöll jag sådär en 32 st till min egen gran.
 Det är kul att virka snöflingorna men mindre upphetsande att stärka dem. Men med en blandning av lika delar trälim och vatten så går väl det också bra...bara lite tråkigt.
Men fina blev de i granen!

Hoppas nu ni har det riktigt bra och att ni får ett gott nytt år! 
Nästa år får ni se mer av mina julklappar och höra hur det gick för tomten när han kom på besök hos oss :)

1 kommentar:

  1. Gott nytt år dig och dina kära med. Tack för tipset om boken på snöflingor, har haft strul med mailen och kort om tid så därför inget svar. Kram

    SvaraRadera