tisdag 13 december 2016

Lucia

Julklappsverkstaden är i full gång här på Pälsärmen...men bilder från det kan jag ju inte visa nu..kan ju finnas spioner i cyberrymden vet ni.

Igår så var det äntligen dags igen! Att få se luciatåg. Det var några år sedan någon av barnen gick, i jobbet har man ju sett och medverkat i rätt många men det är ju inte samma sak. Som tur var så firade lilla Y:s förskola utomhus så alla som ville fick komma och titta. Det var dessutom gnistrande vackert ute igår, några grader kallt och fin vit snö. Det var otroligt fint! Även om Lilla Y som hon sa efteråt -"blev lite lessen" eftersom hon fick se mamma innan det var dags. Så mamma fick smyga med lite i luciatåget hon med.
 Lilla Y hade valt att hon ville vara tomte. Så mormor tog fram alla sina röda restgarner och virkade ihop en tomteponcho åt henne...blev så gulligt. Jag gjorde som jag beskriver HÄR fast jag virkade ca fyra varv till...hon har ju växt sedan jag virkade den förra :)
Ja som sagt både symaskin, sax, virknål och stickor jobbar på här för att hjälpa tomten lite. Det är då jag önskar att jag kanske hade aningen bättre ordning i mitt pysselrum... Annars blir det ofta som det blev med lackstången häromsistens, lagom när jag köpt ny lackstång och stämpel hittar jag mina gamla.
Kanske vore ett bra nyårslöfte...att städa upp i pysselrummet. Då kanske man skulle se att det även är ett gästrum ;)

Sankta Lucia på er!

2 kommentarer:

  1. Såg tomteponchon, jättesöt! Tänkte att den nog var hemvirkad!

    SvaraRadera
  2. Så fin!!!! Som så mycket annat du gör

    SvaraRadera