måndag 27 februari 2017

Väntans tider och lite is

Tänk hur det är här i livet, saker händer konstant som påverkar vardagen på alla sätt och vis. Allt styr man inte över utan ibland får man bara åka med på resan och försöka hantera det på bästa sätt.

Men när man talar om bästa, och jag tycker att i mitt liv så finns det faktiskt mest av just det bästa, och en av de bästa sakerna just nu att det inom en snar framtid kommer en ny liten världsmedborgare, kanske med knallorange hår som sin far, som så småningom kommer att kalla mig för farmor <3
 Och för några veckor sen var det dags för babyshower. Alltså jag kan inte låta bli att älska att man får vara med om sånt här!
Och såklart att lilla "Tjosan" skulle få ett babynest.
 Jag har sytt några babynest nu, men lik förtvivlat så får jag alltid några sammanbrott under tillverkningen. Fattar egentligen inte varför...så svårt är det ju inte.
Vill Du sy ett babynest så googla, min gamla länk som jag använt förut och hänvisat till funkar inte längre.
Tog ett aningen grilligt tyg, kanske blir lilla Tjosan yr i huvudet, vem vet? Men jag tycker att det blev lite gulligt ändå.
 Veckan innan vi hade dusch för den fina magen med tillhörande mor var jag och herrPersson på en fantastisk liten tripp. Sen jag var typ trettio har jag sagt att när jag fyller femtio vill jag åka och bo en natt på ishotellet i Jukkasjärvi. Så nu var det dags! Fick presentkort av barn, svärisar och barnbarn i femtioårspresent så det var bara att boka.
Till historien hör att jag är född i Jukkasjärvi församling, vi bodde i Kiruna men tillhörde den församlingen. När jag var fyra år flyttade vi till Malmberget och när jag var åtta år flyttade vi till trakterna häromkring (Lindesberg). Eftersom mina föräldrar var inflyttade till Lappland så hade vi ingen släkt där och jag har aldrig varit tillbaka...förrän nu. Tillbaka till mina rötter med andra ord, det kändes faktiskt så. 
Vi hade underbart väder, sol och kallt och upplevelsen var total.
 En natt sov vi i kallt rum, -5 grader. Men vi frös inget alls utan det var bara mysigt i den varma sköna sovsäcken.
Här är jag framför Kiruna kyrka där jag döptes nästan på dagen femtio år tidigare. Jag skrek mig tydligen igenom det hela och blev därav erbjuden en plats i kyrkokören av prästen :)
Ja det var en sagolik resa på många sätt.

Och ja, såklart fick inte bebisen "bara" ett babynest på babyshowern...har ju lite svårt att hejda mig vi såna här tillfällen...så det dyker nog upp bilder på ett och annat till här så småningom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar