måndag 13 mars 2017

Lilla ?:s sköna filt bara väntar och väntar

Precis som lilla Y och lilla B fick, så måste ju även lilla ? (ska ju bli farmor typ när som helst) få en filt. HÄR kan du kolla in lilla Y:s turkosa filt och HÄR kan du se lilla B:s mer retroinspirerande filt.
 Lilla ?:s filt blev med bottenfärgen petrol. Alla filtarna är virkade i Svarta Fårets Tildagarn med passande virknål. Mönstret hittar du HÄR, rutorna kallas Granny wheel square och de är riktigt kul att virka. Det som inte är såå kul är att fästa alla trådar, men det är värt det för den blir riktigt fin tycker jag. Om du ska göra en, börja i tid...tar sisådär en trettio timmar att få till den.
 Vi får se hur många veckor det tar innan lilla ? kan sussa under filten....vi lääängtar!
 Gjorde, precis som till de andra puddingarna även ett gäng vimplar i tyg. Ärvt tyg, loppistyg, tyg som stordotra hade i sin första lägenhet, tyg som min mamma fått från Amerika och tyg från svärmor och svärfars brudlakan. Lite kul med historia bakom, eller hur?
Här ser ni att återväxten inom virkningen är tryggad :) Lilla B gör sitt bästa för att virka ihop något av alla trådsnuttar som blev till när jag fäste trådarna till filten. Frågan är om han är mer inne på stickning då han ju kör med två virknålar. Men, men det är ok det med, jag gillar att sticka också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar