fredag 17 mars 2017

Materiell lycka bland annat

Lite mer virkat (suprice!) till vår kommande Lilla ?. Bilden på Lilla ?:s bläckfisk och uggleskallra är tagna innan vi hade babyshower, uppenbarligen var det sol den dagen också om än kallare av frosten att döma. Idag är det nästan lite skönt ute om/när man hittar lä, vilket inte var helt lätt...men vem har sagt att det skulle vara lätt.
 Båda är virkade i Svarta fårets Tildagarn och mönster till bläckfisken hittar du HÄR. Gör dig en bläckfisk vet ja, det är kul virkning och de blir ju supersöta! Visst känner du väl någon som behöver en bläckfisk?! 
Uggleskallran har jag inget mönster till, kör på känn med mitt eget ugglemönster (finns under fliken "mönster och sånt"..scrolla ner en bit så hittar du det)som grund, lägger till någon ökning och några varv bara. Som skrammel inuti har jag den gula behållaren som finns i kinderägg, och i den har jag stoppat lite ärtor.
Bra anledning att köpa sig ett kinderägg :D
Jag gillar att skicka julkort, och får på det viset en hel del tillbaka...folk får väl dåligt samvete ;) Men jag lovar att jag skickar till de jag vill oavsett om jag får något tillbaka. Men iallafall så kan man ju fundera över vad man ska göra med alla mer eller mindre fina kort när de är dags att plocka ner dem. För nåt år sen löste det problemet sig fintfint, jag köpte en etikett-stans från Fiskars...vilken underbar pjäs! Materiell lycka i samma dimension som min lamineringsmaskin. Så nu blir julkorten etiketter till nästa års julklappar...fiffigt va? Ja eller liiite nördigt kanske...

Just nu i skrivande stund väntar jag på två saker...det ena är Lilla Y som ska komma hit och sova över i natt, myyyysigt!...det andra är vatten, vi har nämligen varit utan vatten sen i onsdags..och det är inte första utan säkert sjätte gången på tio år. Låter ju inte så mycket kanske men vi bor faktiskt i stadsplanerat område, och om vattenledningen går sönder på samma ställe varje gång så skulle jag nog se det som någon form av tecken att här behöver vi nog göra något mer... Det är tur att vi bor vid sjön så det är lätt att hämta vatten i hink att spola toaletten med...

Ha en skön helg, med eller utan barnbarn och vatten :)

1 kommentar: