söndag 5 januari 2014

Året som gått...och dess lärdomar

Blev lite inspirerad av alla årskrönikor som snurrar runt där ute i cyberspace. Så även jag tittade tillbaka en aning på mitt år...
Här kommer nu en del av det kreativa jag gjort under 2013:
(är du intresserad av mönster till det jag gjort får du gå in i arkivet på den månaden och leta dig fram till ursprungsinlägget där det finns länkar eller hänvisningar)
Jan-feb: 
Då stickade jag "benvärmare" till mina fina ljusstakar, och vips fick de ett nytt utseende. 
En rar liten Hjärtrud fick åka brev till Vingåker till en god vän. 
Många spindelsjalar har sett dagens ljus under året och hamnat hos kompisar som fyllt år, här är två av dem. 
Sist en färgglad halskrage virkad av julklappsgarn jag fått av lilldotra med sambo :) 
Mars-april:
Hönan Agda torrtovades fram och fick en skön lite störtad stil :)
Virkade påskägg i långa banor.
Jag gjorde min första hjärtekatt, Sally, som skickades iväg till ett hjärtsjukt barn.
Lilldotra och jag hamnade i pärlträsket och började tillverka armband i parti och minut :)
Maj-juni
Döskallesjalarna kom in i mitt liv, virkade till lilldotra, stordotra och svärdotra som de fick när de fyllde år...roliga att göra och lite busiga...som en vanlig sjal men tittar man noga så är det lite rock and roll över det hela ;)
Sydde om en loppisfyndad retromönstrad tunika till mig.
Virkade ett sött rosa armband av rutor.
Juli-aug
Hittade ett mönster på små söta bebisskor...de blir söta men väldigt små, ska nog försök utöka/förstora mönstret en aning.
Broderar mig ett hjärtligt mobilskal.
Gör mönster till "kläder" åt ikeas billiga glaslyktor.
Målar kloka ord på canvas...crea diem, skapa dagen, ett bra sätt att tänka tycker jag.
sept-okt
Gör ett eget mönster på en liten söt uggla...många ugglor blev det...och blir :)
Virkar för fullt till "Annas tutte" kampanjen där 90% av det jag säljer går till Bröstcancerfonden (2013 års resultat är inte redovisat än då jag fick in en del sena beställningar, kommer inom kort en redovisning här på bloggen)
Gjorde även ett grundmönster på figur som lätt går att göra hare, katt eller docka av till exempel.
nov-dec
Mer canvastavlor, här med sångtext skriven i hjärtform.
En hel hög mössor virkas under hösten och de tre flickorna i familjen får liknande set som passar till deras döskallesjalar de fått tidigare.
Jag stickar små, små sockor till den lilla Knockla som bor i lilldotras mage och vi kommer att få äran att lära känna under 2014!
Drabbas av sedvanligt pysselmissbruk när granen ska kläs och får för mig att de röda kulorna absolut måste ha vita prickar på sig :)

Det var en del av mitt kreativa liv...har varit trevligt att det slagit ut i full blom igen!

Mitt övriga liv har också varit gott under året...kämpigt kroppsligt dock då jag under större delen av 2013 varit helt sjukskriven...långvarig värk och utmattning. Att livet ändå är gott är för att jag ser det så, jag har allt jag kan önska...utom en kropp som funkar klockrent. Att jag oftast är positiv har gjort att jag mött en del förvånande reaktioner under året som: "Utmattad och ont..ja eller hur, det syns ju tydligt (ironi)", "Men om du har varit sjukskriven såå länge och inte blivit bättre så kan du väl lika gärna börja jobba?!", "Skönt att vara hemma, jag önskar jag också fick vara det" mm mm...
Man lär sig också vilka som är ens vänner...i lust och nöd. Jag är dessutom supertrött på att folk tycker "synd" om mig, om det är synd om mig innebär ju det att jag skulle stå på "vänt" för ett liv värt nåt...och så är det inte! Jag lever här och nu...och förhoppningsvis även sen ;)

Mest av allt är jag såå stolt över mina tre barn, de är fantastiska, alla tre har blivit riktiga, modiga människor med sunda värderingar. Jag älskar dem och mina svärisar (och herrPersson förstås) mer än nåt annat!
Och i april...då kommer Knocklan!

Hoppas Ditt 2014 blir fullt av mirakel!!

4 kommentarer:

 1. Jag vet precis vad du pratar om när du beskriver folks olika kommentarer. jag har själv tvingats acceptera ett dolt handikapp efter min hjärnblödning för några år sedan. Jag har minnessvårigheter, koncentrationssvårigheter och problem med ljud och andra intryck. Jag måste avsätta flera timmar om dagen till återhämtning och vila för att jag ska fungera något så när normalt. Till min stora sorg kommer jag aldrig mer att få arbeta något som alltid betytt väldigt mycket för mig, jag har arbetat som förskollärare. Det är mycket svårt ibland att acceptera detta men jag måste inse att livet inte blev som jag hade tänkt det men försöker göra det bästa av situationen. Virka och sticka har ett rehabiliterande syfte för mig, därav min stora garnförbrukning :)
  Var rädd om dig, den enda du behöver lyssna på är dig själv endast du vet vad som är bra för dig.
  Carpe Diem.
  Kram. Annika

  SvaraRadera
 2. Många kreativa stunder har du nog haft under det gångna året av resultatet att döma! Hoppas att detta år fortsätter på samma sätt!

  SvaraRadera
 3. Å vad mycket fint det har blivit hos dig. Mobilfodralet med hjärtat på vad superfint. Trevlig helg Karin

  SvaraRadera