lördag 1 mars 2014

Ugglor till det mesta

Lite mer virkade bebissaker denna osedvanligt gråa första marsdag...
 Såklart måste Knocklan ha en snuttis-filt! Jag har inspireras av duktiga Brittas Ami, du hittar henne HÄR, hon har gjort många fina snuttisar. Allt hon virkar blir förresten så himmelens fint :) Hon har många mönster både gratis och att köpa.
Men jag använde mig alltså av mitt eget ugglemönster, minus de fem varven som är magen, jag virkade alltså fast vingarna efter sista ökningen (när arbetet är 36 m). Sen gjorde jag en stor mormorsruta som jag sydde fast ugglekroppen ordentligt på. 
En liten flörtande uggla att hänga på barnvagnen och en uggleskallra blev det också. Den flörtande ugglan är direkt efter mitt mönster och skallran har jag ökat på några varv. Som skallra inuti är det den gula behållaren som överraskningen till ett Kinderägg ligger i...med lite makaroner i...skramlar fint :)

 HerrPersson är och hjälper till med lite tapetsering nu på eftermiddagen...annars är lilldotra med sambo ena hejjare på att tapetsera själva men nu fick de lite kalla fötter av själva fondväggen. Den tapeten var nämligen hiskelikt dyr. Själv strosar jag runt här hemma och virkar lite emellanåt, lite disktrasor (lite knäpp är jag ju, inser det) och en döskallesjal...ja och så en liten påskkanin som håller på att testas fram...

Mars det är väl en vårmånad...va?! 

4 kommentarer:

 1. Vilka sympatiska puttenuttiga uggleleksaker! Förmodar att Knocklan blir stormförtjust!

  SvaraRadera
 2. Jättefina i så härliga färger.
  Tittat igenom dina senaste inlägg och förundras över din kreativa förmåga, blir så inspirerad.
  Önskar dig en trevlig vecka.
  kram
  Annika

  SvaraRadera
 3. Men så fin uggla .. som fick bli skramla ... och tack för tipset om Kinderäggsbehållare och makaroner .. de står på listan att göra ... Just nu virkas det ägg ..
  Ha det bäst ....

  SvaraRadera
 4. Så fina! Jag blir verkligen jätte inspirerad av dina fina ting!

  SvaraRadera