torsdag 6 november 2014

Snöfall på burk

Idag kom den...snön.
Jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt och lite förtrollande med snö och mörker...kanske för att jag är född i Kiruna??
Nåväl, såg häromveckan på Pinterest en jättesöt lykta gjord av en glasburk...jag gillar verkligen lyktor och ljus, har på tok för många, men vad hjälper det...
Så jag letade på en glasburk, varit saltgurka i den tror jag minsann, och började. På bilden på Pinterest hade de sån här konstsnö på burk som man kan spreja på...det hade inte jag, tog en kökssvamp, raspiga sidan, och duttade på vit hobbyfärg som själva snöstormen. Sen hade de på bilden klippt ut husen och liksom landskapet i papper...det gjorde inte jag, målade landskapet med svart hobbyfärg direkt på burken istället. Blev lite gulligt faktiskt...ska nog göra fler, några till behöver jag nog?! 
Gör man lyktan av gamla syltburkar och dylikt ska man nog ställa värmeljuset på en bädd av grovsalt (ser ut som snö) eller sand. Så inte burken smäller sönder om det blir för varmt. 

Ta nu en glögg eller två och njut av mörker och snö...och ja, jag spelar julmusik just i detta nu :)

3 kommentarer:

 1. Vilken fin! Min man envisas med att spela julmusik så här i november också och jag måste medge att det är lite mysigt ( fast det skulle jag i och för sig ALDRIG erkänna för honom )
  Men jag ska väl inte säga nåt då jag gör julpynt....och glögg är ju också gott.......

  SvaraRadera
 2. Tittar in till dig och ser i dina inlägg att du är lika kreativ som vanligt. Heja dig :)
  Vill att du ska veta att jag nämner dig i mitt senaste inlägg.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Kjempefin lykt du har laget! Det er så koselig å tenne lys denne tiden, og snart er det faktisk advent! Det høres fristende ut med gløgg til min såre hals.

  SvaraRadera