torsdag 9 april 2020

Korkade kärringar i påskatider

Redan dags för påsk, hej vad det går hörni!
En annorlunda påsk för många i år blir det också. 
Vi drar till stugan och hoppas på bättre väder än de två påskar vi varit där förut. Då lyckades vi tajma in snö och -8 till -13 grader kallt. Kan ju gå bra med snö och kyla, men i oisolerade hus med utedass och inget rinnande vatten så blir det lite mer av en prövning över det hela. Första påsken vi var där fick vi ett barnbarn "inkastat" i vår säng på morgonkvisten med uppmaningen -"Värm upp henne!"


 Men vi hyser förhoppningar om lite varmare väder i år.
Påskpysslet i år har mest bestått av virkade ägg och snurrhängen (se föregående inlägg) ända till nu, sent ska syndaren vakna...eller hur det nu är. Helt plötsligt hoppade en lite gullefjunkyckling ur virknålen. Hade sinnesnärvaro att skriva ner mönstret med mina kråkfötter så nästa påsk! Då ska jag göra en hel flock!


Sen igår så hamnade jag framför färgerna som stod framme sen barnbarnen varit här och se, då kom det tre små "korkade" påskkärringar på besök. Visste väl att bubbelflaskekorkar kunde vara värt att spara på!


Efter jul när keramikkursen drog igång så gjorde jag några ägg där också, i god men bra tid visade det sig eftersom ugnen där först varit paj och sen när den frisknade till så kom ju corona och kursen blev uppskjuten...så himla bra tajmat med de äggen iallafall! Hittade ett trä-ägg i gömmorna att måla också när jag ändå höll på med kärringarna i går...mmm det var kul att måla, men lääänge sen.

Hoppas att vi alla får en god och inte föör kall påsk på vilket sätt vi än månde fira den i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar