onsdag 30 mars 2016

O-ringarnas återkomst

Så var påsken över för denna gång. HerrPersson sa när vi åkte bil en sväng på annandagpåsk -"Vi kanske skulle plocka lite påskris"??!! Liiite sent va? Eller extremt tidigt. Vi kan ju ta in lite ris, men att kalla det påskris...njaa. Nåväl vi struntade i riset :)
Annars har påsken varit skön, besök av hela familjen och en sväng till stugan och chill...precis som det ska vara.
Kommer ni ihåg o-ringarna? Alla virknördar som hållit på några år gör nog det. Det finns de som är i en annan bransch än virkning som hävdar att det är någon sorts packning...men jag vet inte. Det var iallafall en tid när det virkades örhängen av dessa små gummiringar...HÄR kan du se exempel på det..och armband, kan du se HÄR.
Hittade lådan med o-ringarna före påsk och det blev ett gäng blommor av dem.
Några blommor använde jag och gjorde påskkort av...är nog en av de sista påskkortsskickarna skulle jag tro ;)
Och de andra...tja en vacker dag vet jag kanske vad deras syfte här i världen månde vara.
Såklart barnen och deras respektive fick lite påskgodis. Men det där med att köpa en herrans massa påskägg...nja det känns onödigt. I år tog jag konservburkar och tejpade på lite griffelpapper (vet inte om det heter så, men man kan skriva med krita på det iallafall..köpt på TGR) lite snöre och ett litet papperslerahjärta (som plötsligt hittade sitt syfte här i världen...har en del sånt pyssel som ligger och väntar på att hitta sin plats och mening).
Men barnbarnen då? Jo de fick påskpresenter eftersom den ena inte äter och den andra inte är så förtjust i godis...än. Och när mormor handlar påskpresenter får de inte plats i någon ynka liten konservburk inte ;D så de fick varsin påse.

1 kommentar:

  1. Har haft verkstad i många år och virkat med både planbrickor , karosseribrickor och nu sist med muttrar M5 ( ska visa på bloggen sen )kanske jag tar hem O-ringar då, måste bli bra till ljusmanschett eftersom de är lite töjbara. Blev väldigt fint med blommorna du gjort. / Eva

    SvaraRadera