söndag 1 juli 2012

En traditionell helg

I fredags kom sonen med sambo hem efter tre veckor i Ukraina, två veckor på Camp Sweden med fotboll och en vecka i Odessa efter svarta havskusten bara semester. Under veckan i Odessa passade de unga tu på att förlova sig! Så kul!

 Det krävde naturligtvis en traditionell uppvaktning vid hemkomst...med skumpa och tillhörande glas. Jo då, det är faktiskt tradition, barn nr två som förlovat sig :)
Så jag använde en snutt av min genomskinliga vaxduk :) och sydde en korg. Vimplarna klippte jag i papper och sicksackade fast vid snöret...gick tokbra!
 Ett litet virkat hjärta måste såklart finnas med också(länk till hur man virkar hjärtat finns i mitt föregående inlägg).

I lördags var det så dags för den årliga traditionella grillfesten hemma hos svärmor med bland annat kubbturnering, mat, jordgubbar och såpbubblor!
Sydde små påsar till godiset vi hade med till farmor av gamla köksgardiner...den som spar han har i många långa dar...och ibland, men bara ibland kommer det till användning också ;)
 Lilldotra med sambo bor nästan granne med farmor så där sov stordotra, sonen och deras sambos över. Mannen och jag valde dock att åka taxi hem. Idag var alla aningen trötta, blev lite sent, vi åkte dit för att hämta hem våran bil och möttes av denna syn:
Totalt supergos! Lilldotras katt Tyra har ju blivit moder för snart tre veckor sen och denna lilla raring ska sonen med sambo ha. SvenOtto..ja eller kanske bara Otto om sanningen ska fram. Även Otto var trött idag trots att han inte svingade iväg en endaste kubb i kubbturneringen (som föresten mannen med sina två syskon vann iår..hmm) och vilade ut i sonens famn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar